Muziek luisteren via apparaten

Dagelijks luisteren wij als mensen vele uren naar muziek. In sommige gevallen geniet je bewust van de muziek, terwijl in andere gevallen de muziek aan je voorbij gaat. Hoe dan ook; je luistert eigenlijk iedere dag naar muziek of je nu wilt of niet. In dit artikel gaan we kijken naar de manieren waar via je muziek kunt luisteren.

De ene keer luister je muziek via de radio, de andere keer via je Spotify account van je computer. Zoals ik al zei zijn er talloze manieren om naar muziek te luisteren. In dit artikel gaan we ze stuk voor stuk langs.

  • De radio
  • Via je smartphone
  • Via je computer
  • Home cinema set
naar muziek aan het luisteren
naar muziek aan het luisteren

De radio

De radio bestaat al jarenlang en nog steeds luisteren veel mensen erna. Het grootste gedeelte van de Nederlanders luistert voornamelijk naar de radio wanneer het in de auto zit. De meeste mensen hebben dan ook een favoriete radiozender waar ze graag naar mogen luisteren. Persoonlijk luister ik veel radio in de auto, maar ook op mijn werk. Wanneer ik radio luister op mijn werk stream ik de muziek vanaf het internet. De kwaliteit van de muziek op de radio hangt van de verbinding af en de speakers die je gebruikt. Over het algemeen worden de speakers in auto’s steeds beter, maar met een gemiddelde autoradio is de kwaliteit van de muziek gemiddeld te noemen.

Via je smartphone

Dagelijks zie je vele mensen rondlopen met oortjes in. Ze luisteren naar hun muziek die ze vanaf hun smartphone of tablet afspelen. De kwaliteit van de muziek hangt in dit geval af van de muziekdownload, die nu met applicaties zoals Spotify goed zijn te noemen. Aan de andere kant hangt de kwaliteit van de muziek af van de kwaliteit die de oordopjes hebben. Het voordeel van oordopjes of een koptelefoon is dat het vaak de achtergrond geluiden afschermt, waardoor je alleen de klanken van de muziek hoort.

Tip – de meeste apparaten die we hier bespreken, zijn behoorlijk prijzig. Wanneer je geld wilt besparen, raad ik je aan om gebruik te maken van hm kortingscode. Op deze manier kun je ontzettend veel geld besparen; wat je uiteindelijk weer nuttig kan besteden aan andere dingen.

music on phone

Via je computer

Jammer genoeg blijft de kwaliteit van de speakers van je laptop of computer nog steeds middelmatig. Daarom is het beter om speakers aan te schaffen en deze op je computer of laptop aan te sluiten. Je zult dat dit de kwaliteit van de muziek flink verbetert. De muziek van je computer of een tablet is prima voor een achtergrondgeluidje, maar het laat je niet in volle teugen van de muziek genieten.

Via je Home cinema set

Dit blijft misschien nog wel de beste ervaring die je met muziek kunt hebben. Persoonlijk vind ik het heerlijk om te luisteren naar een concert en dan de muziek lekker luid aan te zetten. Dit geeft een heerlijk gevoel, helemaal wanneer alleen thuis bent. Het voordeel van een home cinema set (wanneer je een goede hebt) is dat je de muziek vanuit alle hoeken in de kamer hoort en dat de klanken vaak helder zijn. Ook hoor je de bas van de speakers extra goed, waardoor je nog meer van de muziek kunt genieten.