Hoe registreer jij je voor een platenlabel?

Ben jij muzikant? Dan is het natuurlijk je grote droom om hier geld mee te verdienen. Voor de meeste mensen blijft het slechts bij een droom, maar dit geldt niet voor iedereen. Heb jij al regelmatig op het podium gestaan en zijn de reacties telkens lovend? Dan overweeg je mogelijk wel om er je geld mee te gaan verdienen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk kun je geld voor je optredens vragen, maar hiermee verdien je nooit een vetpot. Om echt te verdienen, moet je haast wel aangesloten zijn bij een platenlabel. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij zich bij een platenlabel registreren. Geldt dit ook voor jou? Wij vertellen je in deze tekst hoe je te werk moet gaan.

music player

Begin met zoeken via het internet

Tegenwoordig zijn er talloze platenlabels. Om hiervan een overzicht te krijgen, is het verstandig eerst te beginnen met het zoeken via internet. Het is dan wel net zo makkelijk om snel internet te hebben. Je wilt immers niet te veel tijd besteden aan deze zoektocht. Is jouw internet echter hartstikke traag en heb je Ziggo? Ga dan je internet snelheid testen Ziggo. Dit kan tegenwoordig vrij makkelijk via internet. Blijkt dat er problemen zijn tijdens het internet snelheid testen Ziggo? Probeer deze dan op te lossen. Mogelijk is je internet zo een stuk sneller. En met snel internet wordt het vinden van platenlabels een stuk makkelijk!

Platenlabels zoeken met glasvezel postcodecheck

Lukt het jou niet om je internetsnelheid te verhogen? Overweeg dan eens over te stappen van aanbieder. Mogelijk heeft jouw huidige aanbieder nog geen glasvezel. In dat geval is het zeker de moeite waard om over te stappen. Waarom? Omdat glasvezel een stuk sneller is dan het standaard internet dat je gewend bent. Om te weten te komen of jij ook een glasvezelabonnement af kunt sluiten, doe je een glasvezel postcodecheck. Een glasvezel postcodecheck kun je tegenwoordig makkelijk en snel via internet doen. Zo krijg je direct uitsluitsel.

Telefonisch contact met platenlabel

guitarsJe kunt de meeste platenlabels tegenwoordig een mailtje sturen. Bij deze methode van informatie inwinnen kan het echter behoorlijk lang duren voor je antwoord krijgt. Wil jij direct een reactie? Dan kun je het beste bellen. Gelukkig staat er op de site van de meeste platenlabels ook een telefoonnummer. Wanneer je geen vaste telefoon hebt, gaat dit echte lastig. Je doet er dan ook goed aan om een telefoonabonnement af te sluiten. Zoek jij ook nog een nieuwe internetprovider? Probeer dit dan samen af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld met internet en bellen van Ziggo. Bij internet en bellen van Ziggo heb jij alles in één pakket zitten. Zo hoef jij maar aan één provider te betalen. En wanneer jij een abonnement af hebt gesloten, kun je direct contact opnemen met een platenlabel.

Onvoldoende beltegoed KPN

Heb jij het nummer van een platenlabel in handen gekregen? Dan ligt het natuurlijk in de lijn der verwachtingen dat jij het label belt. Dit is immers de kortste lijn. Bellen wordt echter lastig wanneer jij geen beltegoed meer hebt. Je kunt jouw smartphone in dat geval namelijk niet meer gebruiken om mensen te bellen. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is telefonisch contact te zoeken met een platenlabel. Je kunt tegenwoordig namelijk makkelijk en snel beltegoed KPN opwaarderen via het internet. Op deze manier kun jij binnen de kortste keren alsnog  telefonisch contact leggen met een platenlabel. Bovendien kies jij ook nog eens zelf hoeveel beltegoed KPN jij opwaardeert.

Meer info over platenlabels

Wil jij meer info over platenlabels? Dan doe je er goed aan informatie op te vragen. De meeste informatie staat weliswaar op de website, maar hier staat meestal niet alles op vermeld. Neem dan gewoon contact op voor meer info. De meeste platenlabels zijn bereidwillig om meer informatie te verstrekken, al doen zij dit niet aan iedereen. Vaak moet je dan wel zelf eerst wat van je muziek opsturen. Het kan ook zijn dat een platenlabel een afspraak met je wil maken. Dit is natuurlijk helemaal mooi, want zo kun je direct meer info krijgen.